CorelDRAW Graphics Suite 2017: Corel Font Manager - Rechten probleem

2 users found this article helpful

De Corel Font Manager

Wanneer u tijdens het installeren van een font de melding krijgt dat u niet genoeg rechten heeft dan wil dit zeggen dat u ingelogd bent als een gebruiker (zonder rechten)  en zult u contact op moeten nemen met uw systeembeheerder / Administrator.  Met Corel Font Manager is dit niet nodig, u heeft hiermee de mogelijkheid om fonts te gebruiken zonder ze eerst te installeren. Dit kunt u doen door middel van de volgende stappen:

Op de volgende locatie:  C:\Gebruikers\<uw gebruikersnaam>\documenten\Corel\Corel Content\ vindt u een map met de naam ‘fonts’. Deze map wordt gescand door CorelDRAW en de CorelFonts manager op bruikbare fonts.

Er zijn drie type font licenties:

1 – De font is aanpasbaar

2 – Print preview

3 – Embedded

Bij het opslaan van een Corel bestand wordt ‘Embed fonts’ standaard gebruikt, en wanneer de betreffende font aan te passen is  zullen er geen problemen optreden bij het openen van het bestand. Wanneer de font ‘Print preview’ is zal de font er uit zien zoals het zou moeten, maar wanneer een gebruiker de tekst probeert te wijzigen zal “Panose” naar voren komen om de font te vervangen met een standaard font.

Wanneer de betreffende font in de “Fonts” map staat zal de gebruiker geen melding krijgen dat er een font ontbreekt en is de font gewoon te gebruiken (ook al is deze niet geïnstalleerd in Windows).

Nog een voordeel aan de fonts map is dat deze niet bijdraagt aan de grootte van de Windows map, wat eindelijk bijdraagt aan de performance van uw computer.