Uninstall instructies voor Corel producten

2 users found this article helpful

Deïnstallatie instructies voor CorelDRAW, Painter, PaintShop Pro, VideoStudio, WordPerfect, WinDVD, AfterShot, PhotoImpact, CAD, CorelDRAW Technical Suite, DVD MovieFactory

Windows Systems

Als u een Corel PC gerelateerd programma wilt verwijderen, kunt u dit eenvoudig doen via het Programma Toevoegen/Verwijderen menu van Windows (Programma's en Onderdelen). Let u erop dat het programma volledig is afgesloten voordat u begint met het verwijderingsproces. U kunt dit doen door de X in de rechtbovenhoek van het programmavenster te klikken.

Als u gebruik maakt van Windows 8/8.1, volg a.u.b. deze instructies:

Stap 1: Veeg vanaf de rechtkant van het scherm en tik of klik op Zoeken.
Stap 2: Voer het woord configuratiescherm in in het zoekveld en tik of klik op Configuratiescherm.
Stap 3: Bij Weergeven op:, selecteer Grote pictogrammen en tik of klik vervolgens op Programma's en Onderdelen.
Stap 4: Tik of klik op het programma en tik of klik op Verwijderen.

Als u gebruik maakt van Windows Vista of Windows 7, volg a.u.b. deze instructies:

Stap 1: Klik op de Start-knop en selecteer Configuratiescherm

Stap 2: Selecteer Programma's en selecteer vervolgens Programma's en Onderdelen.

Stap 3: Kies het programma dat u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.

Als u gebruik maakt van Windows XP, volg a.u.b. deze instructies:

Stap 1: Klik op de Start-knop en selecteer Configuratiescherm

Stap 2: Selecteer de Programma Toevoegen/Verwijderen-knop

Stap 3: Selecteer het programma dat u wilt verwijderen en klik op Wijzigen/Verwijderen.

Stap 4: Klik op Verwijderen in het bevestigingsvenster om de verwijdering te voltooien.

Mac Systems

Stap 1: Sleep de app vanuit de Toepassingen-map naar de Prullenbak (te vinden aan het einde van het Dock)

Stap 2: Kies Finder > Prullenbak Leegmaken.

LET OP: Mocht u zich bedenken voordat u de Prullenbak leegmaakt, selecteer dan de app in de Prullenbak en kies Bestand > Terugzetten.

WAARSCHUWING: Als u de Prullenbak leegmaakt, wordt de app definitief verwijderd van uw Mac.

Linux Systems

Als u gebruik maakt van Ubuntu Linux:

Stap 1: Ga naar het Ubuntu Software Center door op de koffer te klikken in de Unity Launcher.

Stap 2: Klik op 'Geïnstalleerd' in de toolbar bovenaan het scherm.

Stap 3: Klik met de rechtermuisknop aan de linkerkant van de categorie waar het programma dat u zoekt zich zou moeten bevinden.

LET OP: U kunt ook zoeken naar geïnstalleerde software met de Zoek-box rechts bovenaan het scherm.

Stap 4: Als u het gewenste programma heeft gevonden, klikt u erop om opties weer te geven. Klik op 'Meer Info' om meer details over het programma te bekijken.

Stap 5: Klik op de Verwijderen-knop

Als u gebruik maakt van Fedora Linux:

Stap 1: Klik op Toepassingen -> Systeemgereedschap -> Terminal om de opdrachtinvoer te openen.

Stap 2: Typ su -c 'yum remove toepassing'

LET OP: Als u niet zeker bent van de naam van het geïnstalleerde programma, kunt u de software zoeken met een sleutelwoord:

su -c 'yum search sleutelwoord'

Het woord 'sleutelwoord' vervangt u hier door het sleutelwoord waarnaar u wilt zoeken in de namen en beschrijvingen van programma's in de beschikbare registers.

Nadat u het yum-verwijdercommando hebt gebruikt, zult u worden gevraagd het root wachtwoord van de computer in te voeren. Typ het root wachtwoord in en druk op Enter. Het wachtwoord is niet ichtbaar als u typt. De terminal geeft u informatie over de toepassing en eindigt met Is dit ok [j/N]:. Als er componenten met de toepassing zijn geïnstalleerd die niet nodig zijn voor andere programma's, dan zal u worden gevraagd deze ook te verwijderen.

Wilt u verder gaan met verwijderen van de software, typ: j

De terminal verwijderd de nodige bestanden en voltooid de verwijdering van uw toepassing.

Tapez : y, si vous souhaitez poursuivre la suppression du logiciel. Le terminal supprimera les fichiers nécessaires et achèvera la suppression de votre application. su -c 'yum search parolachiave'

Dove "parolachiave" è la parola che si desidera ricercare tra i nomi e le descrizioni dei programmi presenti nei repository disponibili.

Dopo aver utilizzato il comando "yum remove", verrà richiesta la password di root del computer. Digitare la password di root e premere Invio. La password non verrà mostrata durante la digitazione. Il terminale inizierà a fornire informazioni sull'applicazione e terminerà con "Is this ok [y/N]:". Se le dipendenze che erano state installate insieme all'applicazione non sono necessarie ad altre applicazioni, è possibile che venga richiesto di rimuovere anche queste.

Se si desidera procedere con la rimozione del programma, digitare: y

Il terminale eliminerà i file necessari e completerà la rimozione dell'applicazione.