Algemeen: Installatiefouten omzeilen met het ingebouwde Windows 10 Administrator-account

1 users found this article helpful

Het beheerdersaccount bestaat al in uw systeem als u uw computer hebt gekocht met Windows 10 vooraf geïnstalleerd. Pc-fabrikanten gebruiken het ingebouwde beheerdersaccount om fabrikantspecifieke aanpassingen aan het systeem aan te brengen. Het wordt vervolgens uitgeschakeld voordat het wordt gedistribueerd naar de winkels die ze zouden verkopen. Als u een barebones-computersysteem hebt gekocht waarop nog geen besturingssysteem is geïnstalleerd, wordt het beheerdersaccount automatisch aangemaakt wanneer u Windows 10 installeert; en met dit account wordt het besturingssysteem geïnitialiseerd. Als u klaar bent, wordt het account automatisch uitgeschakeld en wordt de gebruiker gevraagd om zijn eigen account aan te maken.

Wanneer het ingebouwde beheerdersaccount is uitgeschakeld, wordt het aan het zicht onttrokken en verschijnt het niet in de gebruikerLog in scherm.

Waarom is het ingebouwde beheerdersaccount uitgeschakeld?

Maar als het deel uitmaakt van Windows 10, waarom laat u dan niet gewoon het ingebouwde beheerdersaccount ingeschakeld, vraagt ​​u zich af? Het account is om een ​​zeer goede reden standaard uitgeschakeld. Het heeft volledige overheersende rechten op het systeem; en aangezien het niet onderworpen is aan regels voor gebruikersaccountbeheer (UAC), voert het alle programma's uit zonder enige UAC-prompts. Als iemand uw systeem hackt, geeft het ingebouwde beheerdersaccount hem vrij spel over uw computer. Aan de andere kant is het juist dit kenmerk datmaakt de ingebouwde beheerder erg handig voor het oplossen van problemen.

Het ingebouwde beheerdersaccount als hulpmiddel voor het oplossen van problemen

U kunt veel problemen met machtigingen oplossen door de vereiste taak uit te voeren onder het ingebouwde beheerdersaccount, waarvan de meest opvallende de verschillende software-installatieproblemen zijn die eindigen met een "installatie werd onderbroken”, “wijzigingen terugdraaien", of "systeem is niet aangepast" foutmeldingen. Dergelijke problemen doen zich voor wanneer een bestand, map of registersleutel niet kan worden geopend door het installatieprogramma vanwege een machtigingsinstelling die ze "beschermt" tegen ongeoorloofde wijzigingen. In de meeste gevallen kan het proberen van de installatie onder het ingebouwde Administrator-account helpen. Maar voordat u het probeert, moet u eerst het account inschakelen.

Het ingebouwde beheerdersaccount inschakelen

Volg de onderstaande stappen om het verborgen beheerdersaccount in te schakelen.

1. Tik op de Windows-toets. Dit zou het startmenu moeten openen of u naar de startscherminterface moeten brengen, afhankelijk van hoe Windows 10 op het systeem is geconfigureerd.
  2. Typ "cmd" (zonder de aanhalingstekens) en wacht tot de zoekresultaten worden weergegeven.
  3. Klik met de rechtermuisknop op deOpdrachtprompt result (of cmd.exe) en selecteer "uitvoeren als administrator" in het contextmenu. U kunt ook de Shift-toets en de Ctrl-toets ingedrukt houden voordat u cmd.exe start
  4. Voer de opdracht uitnetto gebruiker om een ​​lijst met alle gebruikersaccounts op het systeem weer te geven. U zou de beheerder moeten zien staan ​​als een van de accounts.Tony_Admin1.PNG
  5. Voer de opdracht uit om het inactieve beheerdersaccount te activerennet user administrator /actief: ja
    •Windows retourneert "De opdracht is succesvol voltooid" als de bewerking is geslaagd. Controleer de spelling en of u zich in een verhoogde opdrachtpromptinterface bevindt als u foutmeldingen krijgt.

6. Controleer of het account is geactiveerd door uit te voerennet gebruiker beheerder vanaf de opdrachtregelprompt. Vink "account actief" aan om de status van het account te verifiëren.
    •Meld u af bij uw huidige account en log in op het beheerdersaccount.

Als u machtigingsfouten hebt ontvangen bij het proberen om uw software onder uw hoofdaccount te installeren, probeer dan nu te installeren onder dit ingebouwde beheerdersaccount.

Schakel na gebruik altijd het ingebouwde Administrator-account uit

Het kan niet genoeg worden benadrukt dat het beheerdersaccount niet voor dagelijks gebruik is en niet onbeschermd mag blijven.

De beste manier om het te beschermen is door het na gebruik te deactiveren. Voer de opdracht uit om het actieve beheerdersaccount te deactiverennet user administrator /actief:nr.

Herhaal stap #6 in het vorige gedeelte hierboven om te bevestigen dat het ingebouwde beheerdersaccount inderdaad is gedeactiveerd.

De status "account actief" zou nu moeten zijn gewijzigd van "ja" in "nee".

Als u nog steeds de installatiefout krijgt

Als het probleem zich blijft voordoen bij het installeren van uw Corel-software onder het ingebouwde beheerdersaccount, is er mogelijk een ernstiger onderliggend probleem dat dit veroorzaakt. U kunt het beste contact opnemen met onzetechnisch ondersteuningsteam voor een goede analyse.