Roxio Creator NXT or any of its component programs crashes on launch

0 users found this article helpful

Symptomen

Uw Creator NXT-toepassing of een van de programma's waaruit deze onderdelen zijn (bijv. PhotoSuite, MyDVD, enz.), wordt niet gestart of crasht kort na het starten. U kunt het welkomstscherm een seconde of zo op het scherm krijgen, verdwijnen en dan gebeurt er niets anders. Of het toepassingsvenster verschijnt wel, maar crasht dan, of verdwijnt onmiddellijk van uw scherm.

Oorzaak

De meest voorkomende oorzaak van dit probleem zijn beschadigde gegevensbestanden.

Resolutie

U moet naar de maplocatie van de Creator NXT-gegevensbestanden navigeren en deze verwijderen. Deze bestanden worden opnieuw gemaakt bij de volgende succesvolle lancering van de toepassing. Volg de onderstaande stappen.

1. Druk op het toetsenbord op de Windows-toets  en houd het vast terwijl u op de "R" -toets tikt. Deze toetsencombinatie start het dialoogvenster Windows Run.
  2. Typ "%localappdata%" (zonder de aanhalingstekens) in het veld Openen, zoals hieronder wordt weergegeven.

3. Klik op de knop OK. Hiermee wordt de map Local AppData geopend.
  4. Zoek de volgende mappen en verwijder ze:
    • Corel
    • Corel_Highlight Reel of Corel_Highlight Reel_1
    • Corel_RoxioFileConverterApp_22
    • Roxio
  5. Zoek de map met de naam Corel_Corporation en open deze.

6. Zoek alle submappen met een naamreeks die begint met "RoxioCentralFx.exe..." of "roxiocentralfx.exe...", vergelijkbaar met de shows hieronder. Selecteer en verwijder ze.

7. Ga nu twee mapniveaus omhoog, naar de map AppData en open de map Roaming.
  8. Zoek de map "Roxio" en hernoem deze naar iets anders, bijvoorbeeld "Roxio__" (dubbele onderstrepingstekens toegevoegd), zodat Creator NXT wordt gedwongen om nieuwe bestanden te maken bij de volgende succesvolle lancering.

9. Sluit nu de map en probeer uw Creator NXT-toepassing opnieuw te starten.

Dat is alles. Je Creator NXT-applicatie zou nu correct moeten starten zonder te crashen.