CorelDRAW Web trial - veelgestelde vragen (FAQ)

0 users found this article helpful
  1. Wat is de CorelDRAW-webproefversie?
    De CorelDRAW-webproefversie is een voorvertoning van de CorelDRAW Windows-toepassing die wordt gehost in een webbrowser. Met de webproefversie kunnen gebruikers CorelDRAW uitproberen zonder een product te downloaden en te installeren op hun Windows- of Mac-apparaat.
    De CorelDRAW-webproefversie biedt een subset van de belangrijkste functies die worden aangeboden in de volledige CorelDRAW Graphics Suite. Het bestaat alleen uit de CorelDRAW-toepassing (Corel PHOTO-PAINT, Corel Font Manager of andere toepassingen van de suite zijn niet inbegrepen). De gebruikersinterface van de CorelDRAW-webproefversie biedt een gebruikerservaring die gebruikers van de CorelDRAW-desktopapplicatie op Windows gewend zijn.

2. Welke webbrowser kan ik gebruiken?
    De CorelDRAW-webversie ondersteunt de meest recente versies van Chrome, Edge en Firefox.
    • Google Chrome versie 121 of hoger
    • Microsoft Edge versie 121 of hoger
    • Firefox versie 121 of hoger
      Opmerking: de ondersteuning voor Firefox is beperkt en sommige functies (zoals klembord) werken mogelijk niet zoals verwacht.

3. Kan ik de CorelDRAW Web Trial in de incognitomodus gebruiken?
    Nee, de CorelDRAW Web Trial biedt geen ondersteuning voor de incognitomodus in uw browser.

4. Wat zijn de systeemvereisten om de CorelDRAW Web Trial uit te voeren?
    De volgende specificaties zijn vereist om de Web Trial uit te voeren:
    • Windows 11 of Windows 10 of macOS Sonoma (14), macOS Ventura (13) of macOS Monterey (12), 64-bits, met de nieuwste updates
    • internetverbinding
    • Ondersteunde browser (Microsoft Edge, Firefox of Google Chrome)
    • Muis of touchpad (aanraakschermen en stylus worden niet ondersteund)
    • Aanbevolen schermresolutie: 1920 x 1080 bij 100% (96 dpi) of hoger
    • 8 GB RAM
      Let op: Na aankoop moet je CorelDRAW Graphics Suite voor Windows of Mac downloaden en installeren om de software te kunnen blijven gebruiken.  Hiervoor zijn extra specificaties vereist, zoals vermeld in de technische specificaties voor CorelDRAW Graphics Suite.

5. Kan ik de CorelDRAW Web trial gebruiken op mijn telefoon, tablet of ander mobiel apparaat?
    Dit wordt niet aanbevolen. CorelDRAW Web trial is niet geoptimaliseerd voor gebruik op mobiele apparaten.

6. Kan ik CorelDRAW Web trial gebruiken op een Mac?
    Ja, de CorelDRAW Web trial kan worden gebruikt op Mac-apparaten (met Chrome of een andere ondersteunde browser - zie vraag 2 hierboven). Let op: Safari wordt op dit moment niet ondersteund. De gebruikersinterface van de webversie biedt echter een gebruikerservaring die gebruikers van CorelDRAW desktopapplicaties op Windows gewend zijn. Als je CorelDRAW op macOS wilt uitproberen, kun je CorelDRAW Graphics Suite for Mac als gratis proefversie van 15 dagen downloaden en installeren.

7. Ik kan een functie niet vinden, is deze verwijderd?
    De CorelDRAW-webproefversie is een voorvertoning van de CorelDRAW Windows-toepassing die in een webbrowser wordt gehost. Het biedt een subset van de belangrijkste functies die worden aangeboden in de volledige CorelDRAW Graphics Suite. Het bestaat alleen uit de CorelDRAW-toepassing (Corel PHOTO-PAINT, Corel Font Manager of andere toepassingen van de suite zijn niet inbegrepen). Sommige functies, gereedschappen of acties kunnen ontbreken. Als je een proefversie van de CorelDRAW Graphics Suite wilt bekijken, kun je hier de CorelDRAW Graphics gratis proefversie voor Windows of Mac downloaden.

8. Waarom laadt de CorelDRAW Web proefversie niet of werkt deze traag?
    Als u problemen ondervindt met CorelDRAW Web trial die niet laadt of traag presteert, kan dit te wijten zijn aan browserextensie(s) die u hebt geïnstalleerd in uw browser. Browserextensies kunnen items zijn zoals advertentieblokkers of VPN-extensies. We raden u aan deze extensies uit te schakelen voor CorelDRAW Web trial om te zien of dit de prestaties van de trial verbetert.

9. Waarom heeft CorelDRAW Web trial te weinig geheugen?
    De CorelDRAW-webversie maakt gebruik van de WebAssembly-technologie om in een browser te draaien en is momenteel beperkt tot 4 GB geheugen. Hoewel uw systeem mogelijk meer geheugen beschikbaar heeft, raakt de toepassing uitgeput als deze meer dan 4 GB geheugen probeert te gebruiken.
    Geopende documenten of sjablonen, in de cache opgeslagen en tijdelijke gegevens verbruiken allemaal geheugen en kunnen er uiteindelijk toe leiden dat de applicatie geen geheugen meer heeft.
    Houd er rekening mee dat de volledige CorelDRAW Graphics Suite deze beperking niet heeft; omdat deze wordt geïnstalleerd als een toepassing op je bureaublad, wordt deze beperkt door de hoeveelheid RAM die je systeem beschikbaar heeft.

10. Wat is er gebeurd met de proefversie van CorelDRAW Graphics Suite?
    CorelDRAW Graphics Suite is nog steeds beschikbaar als gratis proefversie voor zowel Mac als Windows. De CorelDRAW Graphics Suite proefversie biedt een volledige preview van de volledige suite met toepassingen en functies. Je kunt je 15-daagse proefversie van CorelDRAW Graphics Suite downloaden.

11. Kan ik nog steeds CorelDRAW Graphics Suite voor Windows of Mac proberen als ik de CorelDRAW Web proefversie heb gebruikt?
    Ja, u kunt CorelDRAW Graphics Suite downloaden en installeren als gratis proefversie, onafhankelijk van het aanmelden bij de CorelDRAW Web proefversie.

12. Waar worden mijn bestanden in de CorelDRAW Web proefversie opgeslagen? Wat gebeurt er met mijn bestanden nadat de proefperiode is afgelopen?
    Tijdens het gebruik van de CorelDRAW-webproefversie worden alle bestanden die u maakt en opslaat opgeslagen in uw lokale map Downloads. Bestandsopslag in de cloud is niet beschikbaar in de CorelDRAW-webproefversie. Wanneer de proefperiode afloopt, zijn uw eerder opgeslagen bestanden nog steeds beschikbaar op uw lokale systeem.

13. Kan ik een nieuwe CorelDRAW Web proefversie starten met een andere account?
    CorelDRAW Web-proeven zijn beperkt tot één periode van 15 dagen per gebruiker.
    U bent beperkt tot één proefperiode per apparaat; u kunt geen nieuwe proefperiode beginnen op hetzelfde apparaat met een andere account.

14. Ik heb het product gekocht; kan ik de CorelDRAW Web-proefversie blijven gebruiken?
    Nee, de CorelDRAW Web proefversie is slechts een voorbeeld van 15 dagen. Na 15 dagen hebt u alleen toegang tot de volledige desktoptoepassingen van CorelDRAW Graphics Suite (Windows en Mac) als u het product koopt.

15. Wat is een Corel-account? Hoe krijg ik toegang tot mijn corel.com-account?
    Om uw proefversie te starten, wordt u gevraagd u aan te melden bij uw Corel-account of een Corel-account aan te maken als u er nog geen hebt. Als u een account aanmaakt, kunt u ervoor kiezen om u aan te melden met Facebook of Google. Uw Corel-account geeft u toegang tot een overzicht van uw eerdere aankopen en de productstatus van Corel-producten waarop u geabonneerd bent of die u bezit. U kunt zich aanmelden bij uw Corel-account door naar www.coreldraw.com te gaan, vervolgens bovenaan de pagina op Aanmelden te klikken en de instructies te volgen. Of klik hier om rechtstreeks naar de aanmeldpagina te gaan.

Neem contact op met Corel Support voor verdere hulp.